Ons aanbod

Wij vinden het belangrijk dat onze trainingen aansluiten bij jouw kennisniveau, zodat je antwoord krijgt op vragen waar je in de dagelijkse praktijk tegenaan loopt. We verzorgen trainingen op drie niveaus:

 • Je bent vooral operationeel en uitvoerend aan het werk binnen het werkveld van kabels en leidingen. Trainingen zijn op mbo-werk- en denkniveau.
 • Je hebt al ervaring binnen het werkveld van kabels en leidingen en zet deze dagelijks in op beleidsmatig en tactisch niveau. Trainingen zijn op hbo-wo-werk- en denkniveau.
 • Meerdaagse maatwerkopleidingen voor specialisten.

Meer weten? Neem dan contact met ons op, zodat wij je advies op maat kunnen geven.

Actuele cursussen

 • CROW 500 Zorgvuldig graafproces

  Doel van het graafproces, zoals beschreven in richtlijn CROW500, is om van start tot en met uitvoering rekening te houden met zorgvuldig graven. Dat blijkt in de praktijk veel lastiger te zijn dan gedacht. Zowel voor beheerders van de ondergrond, als voor netbeheerders en grondroerders. Deze incompany training helpt jouw organisatie om daadwerkelijk CROW500-proof te werken.

  In-company training
  Vorm: mix van e-learning en online en fysieke bijeenkomsten met docenten
  Duur: in overleg (ter indicatie: e-learning 3 à 4 uur; online sessie 2 uur)
  Kosten: op basis van prijsopgave/offerte

 • Schade voorkomen aan kabels en leidingen

  Betrokkenen in de graafketen hebben gezamenlijk de richtlijn CROW 500 opgesteld om veiligheid en gezondheid van mensen te waarborgen en stagnatie in de processen en graafschade te voorkomen. In deze cursus gaat het niet enkel over de achtergronden en de inhoud van deze richtlijn. De cursist leert met name wat zijn eigen rol is en welk gedrag van hem verwacht mag worden om zorgvuldig en veilig in de grond aan het werk te zijn. Zodat hij na afloop er direct mee aan de slag kan gaan in zijn eigen praktijk.

  De cursus wordt gegeven in twee varianten:

  • Online, twee dagdelen van 9.00 tot 12.00 uur
  • Klassikaal, één dag van 09.30 tot 16.30 uur
 • Grip op kabels en leidingen

  Hoe komt het dat het onderwerp kabels en leidingen steeds voor hoofdpijndossiers zorgt? Waarom moeten verleggingen zo lang duren en waarom is het zo lastig om daar grip op te krijgen? Hoe houd je overzicht?! Het speelveld en de belangen zijn sterk toegenomen terwijl de ondergrondse bewegingsruimte steeds kleiner wordt. Kortom: er zitten nogal wat […]